• Ik doe nu een gift

Met jouw hulp strijden we tegen corona

Ziekenhuis Geel bereidt zich voor op een lange en intense crisis. Ook de naweeën van corona zullen nog lang voelbaar zijn: ziekenhuizen die opnieuw de normale gang van zaken moeten opnemen, hun organisatie heromtoveren, uitgeputte zorgverleners met traumatische ervaringen er bovenop helpen…

Ik doe nu een gift
  • €50.943,20 Ingezameld
  • 220 Deelnemers

Waarom hebben we jouw steun nodig?

Iedereen werkt dag en nacht en geeft het beste van zichzelf. Fysiek én mentaal. Onze helden krijgen te maken met extreme stress en traumatische ervaringen. Jij kan hen door deze crisis helpen. Ondersteun onze zorgverleners in hun strijd tegen corona en doe een gift.

Waar gaat jouw gift naartoe?

De ingezamelde fondsen zullen gaan naar psychologische begeleiding van onze medewerkers en voorzieningen om hen even een ontspanningsmoment te geven in een stressvolle omgeving (ontspanningsruimtes, relaxatiematrassen…). We willen ook tablets aankopen zodat geïsoleerde coronapatiënten kunnen videobellen met hun familie. De giften zullen ook gaan naar andere tools die bijdragen aan het mentale en fysieke welzijn van onze medewerkers en Covid-19-patiënten.

Wat me nu enorm motiveert is dat ik bange gezichten van patiënten in ademnood zie omslaan naar een dankbaar gezicht wanneer we hen met onze zorgen kunnen helpen. We kunnen deze crisis aan, dankzij jullie steun.

Gerry, spoedarts

We zoeken en vinden veel steun bij elkaar. Samen staan we sterk. De steun van de mensen van buitenaf doet deugd, al vind ik mezelf zeker geen held. Ik doe gewoon mijn werk. Voorlopig heb ik nog geen behoefte gehad om met een psycholoog te praten. Als het nodig is ga ik zeker niet twijfelen. Het geeft een veilig gevoel om te weten dat er een opvangnet is.

Christel, verpleegkundige op een corona-afdeling
With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.