• Ik doe nu een gift

Met jouw hulp bouwen we Planeet Goudgeel voor kinderen

In 2022 starten we met de bouw van een volledig nieuw kinderziekenhuis in Geel. Dat kinderziekenhuis van de toekomst heet Planeet Goudgeel. Een avontuurlijke plek met grappige figuurtjes zoals de vrolijke Cheese en pechvogel Teo. Deze nieuwe belevingswereld op maat van kinderen neemt hun angsten weg en geeft hen een speelse en herkenbare omgeving. Waarin ze kind kunnen zijn en hun ziekte en pijn even kunnen vergeten. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van het kind, maar ook voor de ouders en de zorgverleners.

Ik doe nu een gift
  • €72.884,69 Ingezameld
  • 225 Deelnemers

Waarom een nieuw kinderziekenhuis?

Pijnlijke spuiten en naalden, dokters in witte jassen, bangelijke onderzoeken onder een immens grote scanner… Een ziekenhuisbezoek is voor jonge patiënten vaak een indrukwekkende en angstige belevenis. Door afleiding, kindvriendelijke uitleg, speelse kleuren en animatie kan je de aandacht van kinderen weghalen van hun angsten en pijnen. 

Door hun angsten weg te nemen, verminderen we niet alleen stress bij kinderen en hun ouders, maar kunnen wij ook beter ons werk doen. Een angstig kind kan huilen, niet meewerken en opstandig zijn.

An Geboers, hoofdverpleegkundige van de kinderafdeling

Ziekenhuis Geel wil daarom een volledig nieuwe belevingswereld creëren voor kinderen. Een wereld waarin ze zich veilig voelen en die ze prettig vinden. Een veilige en avontuurlijke raketvlucht naar een goede gezondheid. En dat mag je best letterlijk nemen. Want vanaf 2022 bouwen we drie nieuwe verdiepingen bovenop een bestaande zijvleugel van het ziekenhuis. Een van die verdiepingen zal het nieuwe kinderziekenhuis omvatten. En dat ziekenhuis, dat is Planeet Goudgeel.

Dé oplossing: Planeet Goudgeel

Kinderen die naar het ziekenhuis komen, maken een reis naar Planeet Goudgeel. Waar de vrolijke Cheese hen verwelkomt en pechvogel Teo allerlei ongelukjes voorheeft en zich ook niet altijd lekker voelt. Rode raketjes wijzen de weg naar de planeet. Het verhaal biedt artsen en verpleegkundigen houvast om medische info op een speelse manier te brengen. Kinderen herkennen zich in de emoties van de figuurtjes. Planeet Goudgeel is een wereld op hún maat.

Wat ik leuk vind aan het ziekenhuis zijn de mooie figuurtjes en tekeningen in de kamers. En natuurlijk ook dat ze eten brengen aan bed en dat ik tv kan kijken.

Féline (10 jaar) zamelde 1.250 euro in voor Planeet Goudgeel met een zelfgemaakte fotozoektocht

Het interieur van de nieuwbouw wordt volledig afgestemd op Planeet Goudgeel. Het verhaal zal zo tot leven komen in elk hoekje van het nieuwe kinderziekenhuis: aan de balie, in de gangen, consultatieruimtes, kamers, wachtzalen en speelruimtes… van lichtprojecties tot interactieve beeldschermen.

Waar gaat jouw gift naartoe?

Voor de nieuwbouw kan het ziekenhuis rekenen op steun van de Vlaamse overheid. Maar voor het bijzondere en uitzonderlijke interieur en het tot leven brengen van Planeet Goudgeel hebben we jouw steun nodig. Door een gift te doen zorg jij dat het nieuwe kinderziekenhuis ook écht Planeet Goudgeel wordt.

With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.