• Ik doe nu een gift

Symbolisch startschot bouw Planeet Goudgeel

In augustus is Ziekenhuis Geel gestart met de bouwwerken van het nieuwe kinderziekenhuis. Tijdens de officiële start hebben burgemeester Vera Celis, Féline Wouters en enkele jonge patiëntjes hun handdrukken gezet in een stuk net gegoten beton. Dat stuk beton zal terecht komen in de muren van het nieuwe kinderziekenhuis Planeet Goudgeel.

Op 17 augustus startten de bouwwerken aan de bestaande zijvleugel van Ziekenhuis Geel. Vera Celis, burgemeester van Stad Geel, en Féline Wouters, ambassadrice van het nieuwe kinderziekenhuis, kregen samen met drie jonge patiëntjes de eer om hun handdrukken te plaatsen in een stuk net gegoten beton.

“Voor ons was het erg belangrijk om ook kinderen te betrekken bij de officiële start van de bouwwerken. Tenslotte bouwen we voor hén een nieuw kinderziekenhuis. Ze moeten in een warme omgeving terechtkomen waarin ze zich veilig voelen”, zegt Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel en voorzitter van Dimpnafonds.

Planeet Goudgeel

In het nieuwe kinderziekenhuis komen kindjes terecht op Planeet Goudgeel. “Het is een belevingswereld die de fantasie van kinderen van nul tot zestien jaar aanspreekt. Ze komen namelijk niet terecht in een klinische ziekenhuisomgeving, maar landen via een raket in een ruimtestation op Planeet Goudgeel”, zegt Jan.

Voor de nieuwbouw krijgt het ziekenhuis steun van de Vlaamse overheid, maar voor de inrichting als Planeet Goudgeel zoeken we met Dimpnafonds extra middelen. Daarvoor kunnen we al rekenen op de steun en inzet van de 11-jarige Féline Wouters. “Samen met mijn mama en papa knutsel ik al enkele jaren een fotozoektocht in elkaar waarvan de opbrengst integraal gaat naar het nieuwe kinderziekenhuis”, vertelt Féline.

Klaar in 2025

Het einde van de werken is voorzien voor eind 2024 en de ingebruikname voor begin 2025. De eerste fase met enkele voorbereidende werken startte in juni en is intussen afgerond. Het plaatsen van de ruwbouw zal ongeveer één jaar duren. Daarna volgt de afwerking en wordt het nieuwe kinderziekenhuis ingericht. Ook deze fase duurt ongeveer 12 maanden.

> Doe een gift voor Planeet Goudgeel en bouw mee aan een nieuw kinderziekenhuis in Geel

With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.