• Ik doe nu een gift

KVC Westerlo bouwt mee aan Planeet Goudgeel

Ziekenhuis Geel bouwt een nieuw kinderziekenhuis, Planeet Goudgeel, op maat van kinderen. De nieuwe beleveniswereld moet ervoor zorgen dat de jonge patiënten hun angst even vergeten en gewoon ‘kind’ kunnen zijn, ook in het ziekenhuis. Om Planeet Goudgeel écht tot leven te laten komen is Ziekenhuis Geel op zoek naar giften via de vzw Dimpnafonds. Voetbalclub KVC Westerlo loopt helemaal warm voor het project en engageert zich om de komende jaren een belangrijke financiële bijdrage te leveren.

Vorige zomer bracht de A-kern van KVC Westerlo een bezoek aan de kinderafdeling van Ziekenhuis Geel. Dit bezoek zou het startschot betekenen van een mooie, duurzame samenwerking tussen KVC Westerlo en het ziekenhuis. “Onze spelers en trainers hebben toen met hun eigen ogen gezien hoe belangrijk het is voor kinderen om even hun zorgen en angsten te kunnen vergeten. Een ziekenhuis is sowieso een beangstigende omgeving voor hen. Als we er mee voor kunnen zorgen, dat er voor wat speelsheid en afleiding kan gezorgd worden, dan dragen we graag ons steentje bij. Onze kinderen zijn tenslotte onze toekomst”, aldus Wim Vanhove, CEO van KVC Westerlo.

Titus, de vliegende voetbalheld

Op Planeet Goudgeel wonen allerlei figuurtjes, o.a. de vrolijke Cheese die iedereen verwelkomt en pechvogel Teo die allerlei ongelukjes heeft en zich niet altijd lekker voelt. De nieuwste aanwinst is Titus. Hij vliegt als een vuur(voet)bal rond Planeet Goudgeel en helpt de inwoners waar hij kan met al zijn kracht. Hij is sneller dan het licht en heeft de grootste spierballen van de hele planeet.

“Om de nauwe samenwerking tussen KVC Westerlo en Ziekenhuis Geel extra in de verf te zetten, was een nieuwe planeetbewoner noodzakelijk. Verbonden met het ruimte-thema van Planeet Goudgeel en het unieke karakter van de voetbalclub. Een vliegende voetbal-komeet is de perfecte aanvulling bij de bestaande inwoners. Dat de kleuren van KVC Westerlo (blauw en geel nvdr.) overeenkomen met die van Planeet Goudgeel, was mooi meegenomen”, vertelt Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel.

In het nieuwe kinderziekenhuis zal een van de consultatieruimtes van de kinderartsen volledig in het Titus-thema aangekleed worden. “Maar niet alleen de patiëntjes van Planeet Goudgeel zullen kennis maken met Titus, ook de supporters van onze club zullen hem vanaf nu regelmatig tegen komen. Het is de bedoeling om hem te verweven in onze huidige jeugdwerking. Hoe dat concreet zal ingevuld worden, moeten we nog uitwerken, maar er liggen al heel wat toffe ideeën op tafel. Gaande van een stripverhaal tot sleutelhangers en een kleurboek”, zegt Wim Vanhove, CEO van KVC Westerlo.

Geld inzamelen

Aan de hand van verschillende acties doorheen het jaar wil KVC Westerlo vanaf nu geld inzamelen dat integraal aan Planeet Goudgeel wordt geschonken. Eén van de eerste acties was de match van zaterdag 1 april 2023 tegen Charleroi. Deze stond volledig in teken van Planeet Goudgeel. Supporters kregen ‘mascotte’ Titus zowel op als naast het veld te zien, ze konden Geelse hartjes kopen ten voordele van het nieuwe kinderziekenhuis en Tijs Vanneste, bekende peter van Planeet Goudgeel, bracht hen een speciale boodschap. Ook de spelers zetten zich extra in voor het nieuwe kinderziekenhuis. Zo zullen ze regelmatig een bezoek brengen aan de kinderafdeling. Maar ook de boetes die ze betalen (bv. voor het laattijdig arriveren op training), gaan vanaf nu naar het kinderziekenhuis.

Bouw jij ook mee aan Planeet Goudgeel?

> Ja, ik doe een gift voor Planeet Goudgeel

With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.