• Ik doe nu een gift

Krijg 60% van je gift terug in 2020

Goed nieuws voor al wie dit jaar een gift doet – of al heeft gedaan – aan het Dimpnafonds: de Belgische regering verhoogt de belastingaftrek voor giften in 2020 uitzonderlijk van 45% naar 60%. Zo wil de overheid non-profitorganisaties steunen waarvan de activiteiten zwaar zijn getroffen door de coronacrisis.

Als je een gift van 40 euro of meer doet dit jaar, krijg je een fiscaal attest waarmee je 60% van je gift terugkrijgt via belastingvermindering. Een gift van 40 euro kost je in werkelijkheid dus maar 16 euro! Of een gift van 100 euro kost je maar 40 euro, die overige 60 euro krijg je terug van de fiscus. 

De overheid verhoogt dit jaar ook het plafond voor belastingvermindering voor giften van 10 naar 20% van het netto-belastbaar inkomen.

Doe een gift

Als je dit jaar een gift doet aan het Dimpnafonds ontvang je begin 2021 een fiscaal attest van het Filantropisch Centrum van Stichting Pelicano, die onze giftenrekening beheert. Alle giften die op dit rekeningnummer toekomen (hiertoe behoren ook de online giften), zijn bestemd voor het Dimpnafonds.

Met jouw steun zetten onze helden van Ziekenhuis Geel zich elke dag in om de strijd tegen het coronavirus te verslaan. Elke dag staan zij paraat om de levens van patiënten te redden. Jouw gift is van onschatbare waarde, voor onze zorgverleners én onze patiënten. Voor jouw gezondheid.

Ik doe nu een gift

With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.